Sunday, 10 January 2016

STEAK-OUT, BANDAR BARU UDA, JOHOR BAHRU


Kalau nak merasa western food yang halal di JB selain dari Bigfood (klik sini), bolih datang ke STEAK OUT di No.24, Jalan Padi 1/2, Bandar Baru Uda. Hanya di belakang bangunan Jakel jadi lepas penat2 shopping tudung dan kain bolih lah lepak kat sini... 

Harga nya tak mahal sangat tapi bukan nye murah. Pasti kan wallet tebal sebelum masuk tapi portion nya banyak jadi gerenti kenyang. Hanya yang kureng sikit tak ada pilihan seperti pasta, spagheti dan lain2 (dulu la...tapi sekarang tak tau la pulak sebab dah lama tak datang sini....) Hari tu saya sekeluarga lepak2 sini order macam2 bolih tahan jugak rasa nye dan daging pun lembut....jangan order well-done nanti liat dan kering.

Sempat jugak snap menu supaya senang review harga....

Pekerja2 sini budak2 muda je jadi bagus lah kita support dia orang ni carik rezeki yang halal....jadi jommmmm kite terjah Steak Out pulak!

 photo 20150725_164026_zpswgb0nuwz.jpg

 photo 20150725_155802_zpsmuxb90zq.jpg
 photo 20150725_164053_zpsifhhpp66.jpg
 photo 20150725_161332_zps2r7rjldm.jpg
 photo 20150725_161840_zpsfemelsji.jpg
 photo 20150725_161949_zps4cqudkrd.jpg
 photo 20150725_161302_zpspfxjxioj.jpg
 photo 20150725_155630_zpsqfxuehpu.jpg
 photo 20150725_160342_zpsd8gvjgab.jpg
 photo 20150725_160306_zpsf03xnadx.jpg
 photo 20150725_160934_zpsrzpttctr.jpg  photo 20150725_161020_zpsimfugoz7.jpg  photo 20150725_161048_zpsit7yvlnx.jpg
 photo 20150725_164452_zps9bvvngsz.jpg  photo 20150725_164528_zps4ctooqbl.jpg

Sunday, 27 December 2015

RESTORAN TASIK RABAN, LENGGONG, PERAK


Restoran Tasik Raban ada tiga cawangan. Yang asal nye di Lenggong dan dua lagi di bandar ipoh (klik sini untuk lihat review saya yang lepas)

Baru2 ni kami berkumpul adik beradik dan konvoi 4 keluarga untuk bersantai sambil menjamu selera. Rombongan cik kiah sampai ngam2 time tengah hari jadi memang berselera semua. Lokasi nye tepi jalan dari Kuala Kangsar menuju ke Lenggong. Walaupun ramai orang kesini tapi kawasan parking nya banyak jadi tak perlu risau. Ruang makan pun luas dan banyak meja2.

Macam2 jenis lauk hidangan ikan air tawar sampai saya sendiri pun tak pernah dengar nama ikan2 tu!!...... Lauk tempoyak ikan patin paling laku...of course lah. Saya rekomen sangat ikan2 bakar sini.

Kepada peminat2 ikan pekasam, datang la ke Lenggong memang tak nyesal...tak bohong!! Masa perjalanan ke restoran ni pun banyak sangat gerai2 yang jual ikan pekasam kiri kanan jalan raya. Fresh dan murah pulak tu.  Kalau malas nak berenti kereta no problem sebab restoran ini pun ada jual....siap vaccum pack lagi.

So apa lagi tunggu2.....Jommmmm kita terjahhhh Restoran Tasik Raban Lenggong.......!!!!!


 photo 20150719_134728_zpsw81xmip8.jpg
 photo 20150719_134530_zpspiziuxhm.jpg
 photo 20150719_134537_zpseiknqufe.jpg
 photo 20150719_134610_zps7bsarhqp.jpg
 photo 20150719_133845_zpshr5jut9v.jpg
 photo 20150719_133904_zpstxd4vpab.jpg
 photo 20150719_133926_zpscj7xozot.jpg
 photo 20150719_134003_zpspvepakln.jpg
 photo 20150719_133742_zpslpdri135.jpg
 photo 20150719_133732_zpsso4fzsxx.jpg
 photo 20150719_133812_zpsselklus0.jpg
 photo 20150719_134207_zpscdiqadfh.jpg
 photo 20150719_134153_zpsb39rdgxo.jpg
 photo 20150719_131804_zps38jrtcml.jpg
 photo 20150719_131833_zpsmcyxroyb.jpg
 photo 20150719_131901_zpseldsfbdf.jpg
 photo 20150719_131109_zpsny0myxue.jpg
 photo 20150719_131104_zps2uuwhdne.jpg
 photo 20150719_134634_zpsnjcd8wwz.jpg
 photo 20150719_134637_zpsptj2jdwj.jpg
 photo 20150719_134052_zpswcrpihlu.jpg
 photo 20150719_134038_zpskfxchoph.jpg

Thursday, 18 June 2015

2015 BUFFET RAMADHAN JOHOR BAHRU


Assalammualaikum semua.....

Pejam celik pejam celik dah sampai bulan ramadhan 1436H, 2015. Kejap je kan? Syukur alhamdulillah moga kite dapat up up dan up kan lagi amal ibadat dalam bulan ni....ramadhan tahun depan ntah dapat ke tidak jumpe....insyaAllah la ye....

Macam biase, tiap2 tahun saya akan compile restoran2 dan hotel2 di  kawasan JB yang menyediakan package buffet untuk berbuka dan buat masa ni ada 30 tempat2 menarik untuk saya kongsi....nanti akan tambah lagi dari semasa ke semasa......

Ermmmm....bila tengah makan tu jangan la lupa tinggalkan sekejap untuk solat maghrib yer...alaaa 15 minit je pastu sambung la semula.

Usah cakap banyak...jommmmmmm kite survey tempat2 ni dan jangan lupa ye kasik comment dan feedback camne makanan2 situ....kalau tak sedap kite kondem dan bannnnn hahaha....

 photo GOOD20HOPE_zpsc8syhgrx.jpg
 photo GRANDBLUEWAVE2_zpsylxjk4ue.jpg
 photo ABAH20BERIANI20HOUSE_zpsaxqkptsp.jpg
 photo GRANADA_zpskhwsvqjn.jpg  photo BANAFEE_zpsttfaoxeg.jpg
 photo GRANDPARAGON_zpsszdvldiv.jpg  photo HORIZON20HILLS_zps4ge6hc5w.jpg  photo HOTEL20SENTRAL_zpsltrhvlkm.jpg  photo MALAY20VILLAGE_zpsfuzwzjsx.jpg  photo 141a8734-0427-415b-b908-a6a9b4883368_zps3gyfyh2n.png  photo KSL_zpsc4ut1hu2.jpg  photo PALM20RESORT_zpsss8y8rdq.jpg  photo MELETOP_zpsynrmxtin.jpg  photo RENAISSANCE_zpsmxf85d4q.jpg  photo b2c543cb-8d69-43a6-bce1-f5237e5419ec_zpsmuzqct0k.jpg  photo TANJUNG20PUTERI_zpsdze8b93j.jpg  photo d1b4c90f-8a03-4892-b9b3-a45f87f131f8_zpsgp0ajgsn.png  photo NEW20YORK_zpsn2awvtnq.jpg  photo SILKA_zpsag7avlso.jpg
 photo aa20SATAY20ALMIZAN_zpsdgtub93b.jpg  photo aa20AL20HANIM_zps6dgdalhh.jpg  photo aa20JOHOR20STEAMBOAT_zpst5hnkt9t.jpg
 photo aa20SELASIH_zpspmgpoxwv.jpg
 photo aa20M20SUITES_zps7pjtxxnx.jpg
   photo aa20BERJAYA_zpsl4s0c1bn.jpg  photo aa20VILLA20WARISAN_zpsmqcew6rk.jpg
 photo aa20KG20DANGA_zpswe4oyoau.jpg
 photo aa20SERI20MALAYSIA_zpsuzun4zra.jpg
 photo aa20AMANSARI_zps95tlenxt.jpg