Tuesday, 19 April 2016

GO'BANG MAJU PATIN TEMPOYAK, JALAN BESERAH, KUANTAN.

Sapa2 yang paham makna Go'Bang bagi tau saya ok??  Puas duk memikir pasal ni lain kali kena tanya pekerja dia lahhh. Restoran ni mula bertapak di Temerloh kemudian tambah lagi dua cawangan di Kuantan dan KL (paling besar)

Biase nye saya tak suka makan lauk2 ikan sungai ni sebab hanyir. Tapi yang ini saya bolih  berpinggan2 sebab menepati selera dan teramat sedap !!  Bukan setakat ikan patin je tapi gulai masak lemak udang galah pun terangkat laa....

Owner nya Muhamad Rizal Rosely berasal dari Terengganu.

Kebetulan pulak anak nombor 2 ni belajar di UIA Kuantan jadi bila jenguk dia wajib singgah di restoran ni. Jangan lambat2 datang untuk lunch sebab sekejap je penuh orang! bukan nya luas sangat tempat nya. Parking lot pun terhad. Saya cadangkan datang pukul 11 pagi sebab lepas je 12 tengah hari memang padat. 

Cawangan KL : No.19 Jalan Sri Rejang 1, Taman Sri Rampai, Setapak
Cawangan Temerloh : Jalan Triang, Temerloh (sebelah Esso)
Cawangan Kuantan : No 6-8, Jalan Beserah (berdekatan Hotel MS Garden)

OK jangan cakap banyak, tengok gambor2 bawah dan lepas tu kite terjahhhhh  patin tempoyak pulak!!!

 photo 20160319_123650_zpsyldh1c11.jpg
 photo 20150902_121330_zps63gd1wyo.jpg
 photo 20160319_122957_zpsojcllumi.jpg
 photo 20160319_120134_zpsdp4shnye.jpg  photo 20160319_120108_zpsxvmmxirj.jpg  photo 20160319_120438_zpsl656oqsa.jpg
 photo 20160319_120509_zpspqmosfdr.jpg
 photo 20160319_121308_zps6mwuj7su.jpg  photo 20160319_115928_zpsufxz01cw.jpg
 photo 20160319_120043_zpsmzj8dght.jpg  photo 20160319_120038_zpsqniwemki.jpg  photo 20160319_120309_zpstjpsa0v0.jpg  photo 20160319_121252_zpsvsyei7l2.jpg  photo 20160319_120245_zpsgp5zenxm.jpg
 photo 20150902_121352_zpsq8j0w6ig.jpg

Monday, 4 April 2016

Der' CABIN BISTRO, BANDAR SERI ALAM, JOHOR BAHRU

Satu lagi tempat yang berkonsepkan western di JB yang menarik, open style dan santai. Bolih di katakan tiap2 malam penuh pelanggan hingga saya ni yang tinggal berdekatan tak sampai 5 minit pun tak selalu dapat peluang makan sini.

Owner dan pekerja2 semua nya melayu jadi tak ada masalah tentang makanan halal. 

Lokasi nya di Jalan Suria 1 sebelah Hospital Specialist Regency. Tempat parking kereta sangat luas dan meja2 pun banyak. Gambar2 bawah tu yang sempat snap masa pegi dua kali ke sini dengan famili. Harga nye berpatutan dan saya sangat2 rekomen masakan2 pasta.  Menu pun sempat snap!!

Maaf la ye tapi beef dan lamb kat sini agak liat jadi kalau owner baca entry blog saya ni tolonggggg la improve ok! Rugi la sebab taste dah ada, presentation pun cantik tapi malang nye......

Dari segi servis amat bagus sekali dan friendly budak2 tu dan masakan pun cepat siap....

Jommmmm terjah Der Cabin....!



 photo 20160118_195646_zpsb5lm5g5b.jpg
 photo 20160102_205824_zpszmtmcevw.jpg  photo 20160102_205741_zpsta2c4bsl.jpg  photo 20160102_200933_zpsjpq3xkr5.jpg
 photo 20160102_202934_zpsbv0t1irk.jpg  photo 20160102_202744_zpsrkhn3dti.jpg  photo 20160102_202557_zpsih1xtviz.jpg
 photo 20160118_200129_zpsznsbqfgi.jpg
 photo 20160118_200358_zpsrmabqzuk.jpg
 photo 20160118_195746_zpsn0cdlr93.jpg
 photo 20160118_195548_zpslhltkbkf.jpg
 photo 20160118_200421_zpsfwhtpghh.jpg
 photo 20160118_200611_zpscgywbrs5.jpg
 photo 20160102_200758_zpsbp2mdvkn.jpg
 photo 20160102_200805_zpskqnsg9jg.jpg  photo 20160102_200814_zpsx4tetad6.jpg  photo 20160118_200636_zpsxa99mnxj.jpg  photo 20160102_201152_zpslt3tjskz.jpg  photo 20160102_201123_zps5loyrgkn.jpg  photo 20160102_201040_zpsnfa10iv1.jpg  photo 20160102_205622_zpsscnr6quh.jpg

Sunday, 10 January 2016

STEAK-OUT, BANDAR BARU UDA, JOHOR BAHRU


Kalau nak merasa western food yang halal di JB selain dari Bigfood (klik sini), bolih datang ke STEAK OUT di No.24, Jalan Padi 1/2, Bandar Baru Uda. Hanya di belakang bangunan Jakel jadi lepas penat2 shopping tudung dan kain bolih lah lepak kat sini... 

Harga nya tak mahal sangat tapi bukan nye murah. Pasti kan wallet tebal sebelum masuk tapi portion nya banyak jadi gerenti kenyang. Hanya yang kureng sikit tak ada pilihan seperti pasta, spagheti dan lain2 (dulu la...tapi sekarang tak tau la pulak sebab dah lama tak datang sini....) Hari tu saya sekeluarga lepak2 sini order macam2 bolih tahan jugak rasa nye dan daging pun lembut....jangan order well-done nanti liat dan kering.

Sempat jugak snap menu supaya senang review harga....

Pekerja2 sini budak2 muda je jadi bagus lah kita support dia orang ni carik rezeki yang halal....jadi jommmmm kite terjah Steak Out pulak!

 photo 20150725_164026_zpswgb0nuwz.jpg

 photo 20150725_155802_zpsmuxb90zq.jpg
 photo 20150725_164053_zpsifhhpp66.jpg
 photo 20150725_161332_zps2r7rjldm.jpg
 photo 20150725_161840_zpsfemelsji.jpg
 photo 20150725_161949_zps4cqudkrd.jpg
 photo 20150725_161302_zpspfxjxioj.jpg
 photo 20150725_155630_zpsqfxuehpu.jpg
 photo 20150725_160342_zpsd8gvjgab.jpg
 photo 20150725_160306_zpsf03xnadx.jpg
 photo 20150725_160934_zpsrzpttctr.jpg  photo 20150725_161020_zpsimfugoz7.jpg  photo 20150725_161048_zpsit7yvlnx.jpg
 photo 20150725_164452_zps9bvvngsz.jpg  photo 20150725_164528_zps4ctooqbl.jpg