Friday, 27 June 2014

2014 BUFFET RAMADAN JOHOR BAHRU

Jommm kita survey apa yang menarik di sediakan  olih hotel2 di JB sempena bulan ramadan tahun ini.  List ini akan di update kan lagi apabila saya terima banners dan flyers dari restoran2 dan hotel2 yang lain....

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADAN.....DAN MAAF ZAHIR DAN BATIN KIRANYA SAYA TERKASAR BAHASA (atau tersilap menaip...hehe)


 photo GRANDPARAGON_zpsd0e1cbe8.jpg
 photo puteri_zps7b40dba8.jpg
 photo KSL_zps5fb3b9f2.jpg
 photo SURIACITY_zps99a6abd1.jpg
 photo MSUITES_zpsaca485fd.jpg
 photo HOTELSELESA_zpsa60b77ec.jpg
 photo BANAFEE_zps10b804c6.jpg
 photo NEWYORKHOTEL_zps793bcfe2.jpg
 photo SERIMUTIARA_zpsb9480a9b.jpg
 photo PULAISPRING_zpse46e9dd6.jpg
 photo GOODHOPE_zps32632be1.jpg
 photo LEGRANDEUR_zps875f937f.jpg
 photo grandbluewave_zpsb333efea.jpg
 photo VILLAWARISAN_zps249028b6.jpg

Friday, 13 June 2014

WADIHANA ISLAMIC STEAKHOUSE, JALAN PADI EMAS 1/5, BANDAR BARU UDA, JOHOR BAHRU

Nak cari restoran halal yang serve western foods agak susah di bandar JB. Warung2 tu banyak la....

Wadihana Islamic Steakhouse ni baru je dibuka tahun lepas dan bolih dikatakan tiap2 malam ramai customers yang datang sini terutama sekali pada weekends. Bila penat shopping kat Jakel dan Ariani, bolih lepak2 sini. Dekat je.

Malam tu kita orang order Lamb Shank (RM31.90), Sirloin Steak (RM26.90), Lamb Chop (RM34.50) dan Chicken Chop (RM22.90). Harga drinks pulak antara RM5-RM7. Yang paling yummylicious lamb shank....lembut, besor dan puas hati. Tapiiiii.......Sirloin dan lamb chop LIAT!! Nak tercabut gigi dibuat nye!!! Kalau tokey kedai baca post saya nih...tolong refund duit saya atau pun belanja semula free of charge....

Huh...lega dapat release tension hehehe.....

Walaubagaimana pun, suasana di restoran ni amat selesa, luas dan sesuai kalau nak lepak2 dengan famili.....hanya jangan order sirloin steak dan lamp chop jerrrrr....

Jom nengok gambor2 yang saya snap......

 photo 20140419_210404_zps2a0df293.jpg
 photo 20140419_203533_zpseb164ea3.jpg
 photo 20140419_205947_zps9b117fc2.jpg
 photo 20140419_205924_zps8b207ce7.jpg
 photo 20140419_212714_zps7edb911a.jpg
 photo 20140419_203756_zpsa786ab68.jpg
 photo 20140419_203736_zpse5631cce.jpg
 photo 20140419_203232_zpsac079d01.jpg
 photo 20140419_203156_zpsd0ec8e95.jpg

Friday, 9 May 2014

AGEHAN JAPANESE RESTAURANT (HALAL), GRAND BLUEWAVE HOTEL, SHAH ALAM

Siapa nak rasa japanese foods yang HALAL dan EXCLUSIVE?

Saya nak rekomen ramai2 pegi Agehan Restaurant untuk rasa makanan jepun yang palingggggg authentic!!....alaaa tak main la Sushi King.....

Berkonsepkan halal japanese buffet yang pertama di Malaysia. Jadi makan la sepuas puas hati hehehe....TETAPI walaupun buffet, semua dishes hanya dimasak fresh selepas kite order dari menu dan bukan nye pre-cooked macam kebanyakan buffet lain......best kan??? 

Master chef nye di import dari Jepun dan ulang alik dari meja ke meja tanya customers samaada ok ke tak masakan...macam ni la first class service!

Kat sini ikan2 nye semua gerenti fresh....japanese mackerel, salmon, soft crab, sotong, prawns dan lain2 termasuk veggies. Sushi sini pun lain dari lain....mesti mesti mesti cuba baru tau!

Kalau nak merasa teppanyaki pun ada...hanya pilih ramuan yang ada depan dan chef akan terus buat...cepat pulak tu.

Kepada peminat2 tempura pulak macam saya nih.....owhhhh heaven!

Tak usah cakap banyak2...tengok pics kat bawah sure meleleh nye.

JOMMMMMM....kite terjah Agehan pulak.....!!!

 photo 20140111_210314_zps43d2a4db.jpg
 photo 20140111_212653_zps7c055b17.jpg
 photo 20140111_213258_zpseaf44cca.jpg
 photo 20140111_213029_zps9e17ca10.jpg
 photo 20140111_200501_zps586c3381.jpg
 photo 20140111_200522_zps0f2e869c.jpg
 photo 20140111_202410_zpsbdd28feb.jpg
 photo 20140111_202542_zpsc6cf118a.jpg
 photo 20140111_205341_zps0ceb41b7.jpg
 photo 20140111_202214_zpsbfbe24d6.jpg
 photo 20140111_202031_zps5b2cf121.jpg
 photo 20140111_201728_zpsd771144a.jpg
 photo 20140111_201720_zpsf9a67248.jpg
 photo 20140111_201712_zpsf57d6067.jpg
 photo 20140111_201335_zpsd0f377c6.jpg
 photo 20140111_210610_zpse20bfb0b.jpg
 photo 20140111_200919_zps667b1194.jpg
 photo 20140111_213326_zps18a82030.jpg
 photo 20140111_213452_zpse0a695e9.jpg
 photo 20140111_212644_zpsad9f20c8.jpg
 photo 20140111_200330_zpsf3c24976.jpg
 photo 20140111_200349_zps9a6b6a46.jpg

Saturday, 29 March 2014

RESTORAN TASIK RABAN, JALAN KOMPLEKS SUKAN, IPOH, PERAK


Kalau balik Ipoh wajib saya datang sini untuk lunch dengan famili!

Bermacam ulam, lauk, masakan ayam, daging, ikan sampai tak tahu mana satu nak pilih. Dan yang paling enak semesti nya ikan bakar....siakap, kembong, talapia, pari, bawal....semua nye fresh!

Satu lagi yang saya nak rekomen sini ialah gulai tempoyak ikan patin....yummm.

Ada tiga cawangan Tasik Raban.....yang original di Lenggong tapi jauh lerrr....yang saya pergi ni dekat stadium Ipoh. Dan satu lagi baru bukak di Station 18 Ipoh dekat Tesco/Jusco.

Kalau nak lunch kesini jangan lupa pegi awal2 kalau tak takde tempat duduk.... Tak kira hari minggu ke hari biase ke...penuh je memanjang!!

Ok sekarang kite layan gambor2 yang saya ambik minggu lepas masa balik kampung cuti sekolah.

Jommmmm terjah ke Restoren Tasik Raban....the best in Ipoh!!!



 photo 20140324_123448_LLS_zps3b880461.jpg
 photo 20140324_125146_zps9625c88d.jpg
 photo 20140324_121001_zps0192a6ea.jpg
 photo 20140324_120930_zps7db3caf6.jpg
 photo 20140324_120903_LLS_zpsad5e9496.jpg
 photo 20140324_123503_LLS_zps51c90d28.jpg
 photo 20140324_120856_LLS_zpsd3d1ee62.jpg
 photo 20140324_120729_zpsd9b11a0f.jpg
 photo 20140324_123848_zps11475cf2.jpg
 photo 20140324_123801_zpsc32199b8.jpg
 photo 20140324_123748_zps6c8c1aa4.jpg
 photo 20140324_123727_zps80f3d4a6.jpg
 photo 20140324_123621_zps3d13f70f.jpg
 photo 20140324_123617_zps26a2fb6d.jpg
 photo 20140324_123609_zpsb2309ad0.jpg
 photo 20140324_120805_LLS_zpsd1256d2b.jpg
 photo 20140324_120812_LLS_zps7620f2b2.jpg
 photo 20140324_124219_zps16628f31.jpg
 photo 20140324_124205_zpsed6c76d4.jpg
 photo 20140324_124119_zps9effb782.jpg
 photo 20140324_124111_zpsbac25d36.jpg
 photo 20140324_123935_zps166e4dbc.jpg
 photo 20140324_123532_zpse943fb3c.jpg
 photo 20140324_121115_LLS_zps9b2858c9.jpg
 photo 20140324_121650_LLS_zps5b8dc7db.jpg
 photo 20140324_121136_LLS_zps0824c0e7.jpg
 photo 20140324_121309_LLS_zps68978664.jpg
 photo 20140324_124635_zps4a9e1333.jpg
 photo 20140324_124456_zps08564156.jpg
 photo 20140324_124013_zpsa559f0ae.jpg
 photo 20140324_124436_zps930119b3.jpg
 photo 20140324_125131_zps17f85d76.jpg
 photo 20140324_124023_zps7d2804d7.jpg