Friday, 22 August 2014

SERAI @ PARADIGM, PARADIGM MALL, KELANA JAYA, KUALA LUMPUR

Jommmm kita singgah SERAI @ PARADIGM dan tengok apa yang menarik disana...

Bila masuk je, hmmm terasa suasana yang unik dengan interior design menarik...macam ada kelas la gitu! 

Dalam menu ada sajian local, western, thai dan arabic...huh banyak tu pilihan! tapi yang menjadi feveret budak2 nih ialah pavlova...order sorang satu dan licin pulak tu!

Yang lain2 kite order Creamy Penne Pesto Chicken RM21, Middle-East Dish RM45, Smoked Salmon and Asparagus Salad RM24...dan satu lagi salmon jugak tapi tak ingat berapa harga!

Conclusion?...hmmmm lazat and yummilicious! pasti datang lagi!

Bolih cuba cawangan2 lain di Empire Subang Jaya, Life Centre Jalan Sultan Ismail, Shaftsbury Square Cyberjaya dan Jaya Shopping Centre PJ. Kalau nak tahu apa lagi yg ada dalam menu dan address yang lengkap, sila visit www.seraigroup.com.my 




 photo 20140607_203743_zpscc0e7745.jpg
 photo 20140607_204440_zpsa8db6b7e.jpg
 photo 20140607_200220_zps81e768b7.jpg
 photo 20140607_202422_zpsc434a3e5.jpg
 photo 20140607_202254_zps633785ab.jpg
 photo 20140607_202200_zps69f77c0d.jpg
 photo 20140607_202013_zpseed3debd.jpg
 photo 20140607_201810_zpsc2f4db8c.jpg
 photo 20140607_201525_LLS_zpsbeca12f7.jpg
 photo 20140607_201235_zps5314f557.jpg
 photo 20140607_200917_zps0549b534.jpg
 photo 20140607_200545_zpsa2f03086.jpg
 photo 20140607_200520_zpsed62f809.jpg
 photo 20140607_200509_zps97d49802.jpg
 photo 20140607_200434_zpsa3a93afc.jpg
 photo 20140607_200756_zps60fb31ef.jpg

Friday, 27 June 2014

2014 BUFFET RAMADAN JOHOR BAHRU

Jommm kita survey apa yang menarik di sediakan  olih hotel2 dan restoran2 di JB sempena bulan ramadan tahun ini.

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADAN.....DAN MAAF ZAHIR DAN BATIN KIRANYA SAYA TERKASAR BAHASA (atau tersilap menaip...hehe)

Senarai buffet:-
1.    Grand Paragon Hotel
2.    Puteri Pacific Hotel
3.    KSL Hotel & Resort
4.    Suria City Hotel
5.    M.Suites Hotel
6.    Hotel Selesa
7.    New York Hotel
8.     Mutiara Hotel
9.    Pulai Springs Golf Resort
10.  GoodHope Hotel
11.  Palm Resort
12.  Villa Warisan
13.  Tanjung Puteri Golf Resort
14.  LC Catering (Sangkar Kristal)
15.  Horizon Hills Golf & Country Club
16.  Reiss Club Cafe
17.  Restoran Singgah Selalu
18.  Grand Blue Wave Hotel
19.  Restoran Banafee Village
20.  Ponderosa Golf & Country Resort
21.  Restoran My Steamboat & Grill
22.  Malay Village Restaurant
23.  Ali Baba Karaoke
24.  Abah Beriani House


 photo GRANDPARAGON_zpsd0e1cbe8.jpg
 photo puteri_zps7b40dba8.jpg
 photo KSL_zps5fb3b9f2.jpg
 photo SURIACITY_zps99a6abd1.jpg
 photo MSUITES_zpsaca485fd.jpg
 photo HOTELSELESA_zpsa60b77ec.jpg
 photo NEWYORKHOTEL_zps793bcfe2.jpg
 photo SERIMUTIARA_zpsb9480a9b.jpg
 photo PULAISPRING_zpse46e9dd6.jpg
 photo GOODHOPE_zps32632be1.jpg
 photo LEGRANDEUR_zps875f937f.jpg
 photo VILLAWARISAN_zps249028b6.jpg
 photo ATANJUNGPUTERI_zps60e5ac56.jpg
 photo ALCCATERINH_zps0b208f65.jpg
 photo AHORIZONHILLS_zpsf3d26b39.jpg
 photo AREISSCLUB_zpse17f047f.jpg
 photo ASINGGAHSELALU_zpsffa3ccb7.jpg
 photo AGRANDBLUEWAVE_zps8d0faef9.jpg
 photo ABANAFEE_zpsad486fec.jpg
 photo APONDEROSA_zpsb45e3cda.jpg
 photo AMYSTEAMBOAT2_zpsfb3a42bc.jpg
 photo AMALAYVILLAGE_zpsee9854b6.jpg
 photo AALIBABA_zps4d102587.jpg
 photo AABAHBERIANI_zpsa2e9be8d.jpg

Friday, 13 June 2014

WADIHANA ISLAMIC STEAKHOUSE, JALAN PADI EMAS 1/5, BANDAR BARU UDA, JOHOR BAHRU

Nak cari restoran halal yang serve western foods agak susah di bandar JB. Warung2 tu banyak la....

Wadihana Islamic Steakhouse ni baru je dibuka tahun lepas dan bolih dikatakan tiap2 malam ramai customers yang datang sini terutama sekali pada weekends. Bila penat shopping kat Jakel dan Ariani, bolih lepak2 sini. Dekat je.

Malam tu kita orang order Lamb Shank (RM31.90), Sirloin Steak (RM26.90), Lamb Chop (RM34.50) dan Chicken Chop (RM22.90). Harga drinks pulak antara RM5-RM7. Yang paling yummylicious lamb shank....lembut, besor dan puas hati. Tapiiiii.......Sirloin dan lamb chop LIAT!! Nak tercabut gigi dibuat nye!!! Kalau tokey kedai baca post saya nih...tolong refund duit saya atau pun belanja semula free of charge....

Huh...lega dapat release tension hehehe.....

Walaubagaimana pun, suasana di restoran ni amat selesa, luas dan sesuai kalau nak lepak2 dengan famili.....hanya jangan order sirloin steak dan lamp chop jerrrrr....

Jom nengok gambor2 yang saya snap......

 photo 20140419_210404_zps2a0df293.jpg
 photo 20140419_203533_zpseb164ea3.jpg
 photo 20140419_205947_zps9b117fc2.jpg
 photo 20140419_205924_zps8b207ce7.jpg
 photo 20140419_212714_zps7edb911a.jpg
 photo 20140419_203756_zpsa786ab68.jpg
 photo 20140419_203736_zpse5631cce.jpg
 photo 20140419_203232_zpsac079d01.jpg
 photo 20140419_203156_zpsd0ec8e95.jpg

Friday, 9 May 2014

AGEHAN JAPANESE RESTAURANT (HALAL), GRAND BLUEWAVE HOTEL, SHAH ALAM

Siapa nak rasa japanese foods yang HALAL dan EXCLUSIVE?

Saya nak rekomen ramai2 pegi Agehan Restaurant untuk rasa makanan jepun yang palingggggg authentic!!....alaaa tak main la Sushi King.....

Berkonsepkan halal japanese buffet yang pertama di Malaysia. Jadi makan la sepuas puas hati hehehe....TETAPI walaupun buffet, semua dishes hanya dimasak fresh selepas kite order dari menu dan bukan nye pre-cooked macam kebanyakan buffet lain......best kan??? 

Master chef nye di import dari Jepun dan ulang alik dari meja ke meja tanya customers samaada ok ke tak masakan...macam ni la first class service!

Kat sini ikan2 nye semua gerenti fresh....japanese mackerel, salmon, soft crab, sotong, prawns dan lain2 termasuk veggies. Sushi sini pun lain dari lain....mesti mesti mesti cuba baru tau!

Kalau nak merasa teppanyaki pun ada...hanya pilih ramuan yang ada depan dan chef akan terus buat...cepat pulak tu.

Kepada peminat2 tempura pulak macam saya nih.....owhhhh heaven!

Tak usah cakap banyak2...tengok pics kat bawah sure meleleh nye.

JOMMMMMM....kite terjah Agehan pulak.....!!!

 photo 20140111_210314_zps43d2a4db.jpg
 photo 20140111_212653_zps7c055b17.jpg
 photo 20140111_213258_zpseaf44cca.jpg
 photo 20140111_213029_zps9e17ca10.jpg
 photo 20140111_200501_zps586c3381.jpg
 photo 20140111_200522_zps0f2e869c.jpg
 photo 20140111_202410_zpsbdd28feb.jpg
 photo 20140111_202542_zpsc6cf118a.jpg
 photo 20140111_205341_zps0ceb41b7.jpg
 photo 20140111_202214_zpsbfbe24d6.jpg
 photo 20140111_202031_zps5b2cf121.jpg
 photo 20140111_201728_zpsd771144a.jpg
 photo 20140111_201720_zpsf9a67248.jpg
 photo 20140111_201712_zpsf57d6067.jpg
 photo 20140111_201335_zpsd0f377c6.jpg
 photo 20140111_210610_zpse20bfb0b.jpg
 photo 20140111_200919_zps667b1194.jpg
 photo 20140111_213326_zps18a82030.jpg
 photo 20140111_213452_zpse0a695e9.jpg
 photo 20140111_212644_zpsad9f20c8.jpg
 photo 20140111_200330_zpsf3c24976.jpg
 photo 20140111_200349_zps9a6b6a46.jpg